Watersnijtechniek
Uw specialist in watersnijden

Wat is watersnijden


Watersnijden, ook bekend als waterstraalsnijden, is een proces waarbij een krachtige waterstraal wordt gebruikt om door materialen te snijden. Het is een geavanceerde snijtechniek die vaak wordt gebruikt in de industriële sector voor het nauwkeurig snijden van verschillende materialen.

Bij watersnijden wordt de waterstraal onder hoge druk door een klein mondstuk geperst, waardoor een zeer krachtige waterstraal ontstaat. In het mondstuk voegen we abrasief materiaal toe aan de waterstraal, fijne zandkorrels, wat het snijvermogen vergroot.

Watersnijden wordt toegepast in verschillende industrieën, zoals de metaalbewerking, automobielindustrie, luchtvaart, offshore industrie, architectuur, en nog veel meer. Het is een populaire keuze voor het snijden van materialen die gevoelig zijn voor hitte of die een hoge nauwkeurigheid vereisen.

De kracht van de waterstraal maakt het mogelijk om een grote variatie aan materialen te snijden, waaronder metaal, glas, steen, kunststoffen en zelfs voedselproducten. Het biedt meerdere voordelen, zoals het vermogen om complexe vormen met hoge precisie te snijden zonder de materialen te verhitten of te vervormen.


Klik hier voor alle te snijden materialen
Voordelen watersnijden

Watersnijden biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere snijmethoden zoals laser- of plasmasnijden. Enkele belangrijke voordelen:


1. Geen warmte-afgifte
Watersnijden maakt geen gebruik van warmte, wat betekent dat er geen warmte-afgifte is aan het materiaal tijdens het snijproces. Dit is vooral gunstig voor materialen die gevoelig zijn voor hoge temperaturen, zoals kunststoffen of andere materialen die kunnen vervormen of verkleuren bij verhitting.

2. Hoge precisie
Watersnijden maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig te snijden. De waterstraal kan met grote precisie worden gecontroleerd, waardoor complexe vormen en fijne details kunnen worden gesneden. 

3. Brede variatie aan materialen

Watersnijden is geschikt voor een brede variatie aan materialen, waaronder metalen, natuurlijke materialen, kunststoffen en composieten. Het maakt geen onderscheid op basis van materiaalhardheid, waardoor zowel zachte als harde materialen kunnen worden gesneden.

4. Milieuvriendelijk
Watersnijden is een milieuvriendelijke snijmethode, omdat er geen schadelijke chemicaliën of giftige dampen vrijkomen.


Al deze voordelen maken watersnijden een populaire keuze voor het nauwkeurig snijden van materialen in verschillende sectoren, waarbij zowel precisie als behoud van materiaaleigenschappen belangrijk zijn!
E-mailen
Bellen
LinkedIn