Watersnijtechniek
Uw specialist in watersnijden

Ferro en non-ferro metalen


Staal

RVS

Aluminium

Titanium

Koper

Messing

Met onze watersnijmachines kunnen we eigenlijk alle soorten metalen snijden, zelfs een opdracht in hardmetaal hebben we al een keer uitgevoerd.

De hiernaast genoemde metalen zijn de door ons meest gesneden metalen maar is dus maar een kleine greep uit van wat mogelijk is.
Doordat iedere metaalsoort weer andere eigenschappen heeft, moet ook de machine instelling daarop worden aangepast. Samen met de standaard instellingen op de machine zorgen wij met onze 15- jarige ervaring ervoor dat de gewenste snijkwaliteit van de machine komt.


Natuurlijke materialen


 

Glas

Graniet

Marmer

Hout 

Leer 

Tegels

Hoewel het bij de metalen nog vrij standaard is qua machine instelling, komt het bij de natuurlijke materialen echt aan op vakmanschap.
Er zijn van elk van deze materialen wel zoveel verschillende soorten dat we toch meestal even een proef snijden om te kijken hoe het materiaal zich houdt.
Door schade en schande wijs geworden, weten we nu eigenlijk van heel veel materialen hoe we ermee om moeten gaan.
Het enige wat we niet kunnen snijden is gehard glas, niet omdat het te hard is maar omdat het in heel veel kleine stukjes kapot barst.


Composieten


Dibond

Feroform

G10

Kevlar

Koolstof versterkt vezel

Glasvezelversterkt materiaal

 


Composieten, samengestelde materialen dus, zijn bij uitstek te snijden op een watersnijmachine.
Onze waterstraal heeft in tegenstelling tot een verspanende techniek geen last van verschil in hardheid binnen een materiaal, dus zoals bij voorbeeld bij glasvezel versterkte materialen.
Zelfs met staaldraad versterkt rubber vormt geen probleem voor ons.


Kunststoffen 


POM

Groene Werkstoff S

HMPE 500+1000

Plexiglas

Polycarbonaat

PE

Watersnijden is zeer geschikt om kunststof te snijden, elk soort kunststof is mogelijk.
Van de hiernaast genoemde kunststoffen hebben we de meest gangbare diktes op voorraad. Mochten we het niet hebben dan kunnen we het wel binnen enkele dagen in huis hebben.
Ook is vaak bij kunststof een alternatieve soort toegestaan zodat we in 9 van de 10 gevallen de klant direct kunnen bedienen.


Rubber


SBR

NBR

PU

Siliconenrubber

Ook voor rubber geldt dat we alle soorten kunnen snijden. Een veel voorkomende rubbersoort is SBR welke gebruikt wordt voor onder meer transportbanden.

Een ander gangbaar rubber, NBR, is in tegenstelling tot bovenstaande wel heel goed bestand tegen olie en vetten en wordt zodoende vaak door ons gebruikt om pakkingen en afdichtingsringen te maken.
Maar ook het zeer slijtvaste  Polyurethaan(PU) komt vaak voor in de machinebouw(merknaam Vulkollan).
Tenslotte komt ook siliconenrubber nogal eens op de machine, dit is zeer goed elektrisch isolerend en goed hittebestendig.
E-mailen
Bellen
LinkedIn